Σκέφτεστε να βάλετε σε χρώμα στους χώρους του σπιτιού σας και δεν είστε σίγουροι για την απόχρωση που θέλετε να έχει;

Τα χρώματα που υπάρχουν στον χώρο, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη διάθεση και τα συναισθήματά μας. Πριν πάρετε λοιπόν αυτή την απόφαση δείτε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για κάποια βασικά χρώματα:

Κόκκινο ⇒

Είναι το χρώμα της φωτιάς, του πάθους, της αγάπης αλλά και του θυμού. Είναι θερμό και δυναμικό. Προσδίδει στο χώρο έντονη ενέργεια και κερδίζει τα βλέμματα. Αποφύγετε να το βάλετε σε μεγάλη ποσότητα στο υπνοδωμάτιο σας, καθώς μπορεί να επηρεάσει την ύπνο σας.

Πορτοκαλί ⇒

Το πορτοκαλί είναι το χρώμα της ευτυχίας, της αισιοδοξίας, της χαράς και της ζωντάνιας. Είναι θερμό χρώμα και δίνει στο χώρο ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ λειτουργεί και αντικαταθλιπτικά.

Μπλε ⇒ 

Όλες οι αποχρώσεις του μπλε συμβολίζουν την καθαρότητα και την αρμονία.  Είναι το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας και αντιπροσωπεύει την χαλάρωση και τη γαλήνη. Οι μπλε τόνοι προσδίδουν στον χώρο ατμόσφαιρα ηρεμίας.

Πράσινο ⇒

Το πράσινο είναι το χρώμα της αρμονίας και της ελπίδας. Ενισχύει την συγκέντρωση και δημιουργεί αίσθηση φρεσκάδας. Παράλληλα, βοηθάει στη χαλάρωση. Μπορείτε να το επιλέξετε άφοβα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.

Μωβ ⇒

Είναι ένα βασιλικό και πλούσιο χρώμα που δίνει αίσθηση πολυτέλειας στον χώρο. Ενισχύει τη δημιουργικότητα και την φαντασία.  Οι μεγάλες μωβ επιφάνειες, μπορεί να βαρύνουν την αίσθηση του χώρου.  Αντιθέτως οι αποχρώσεις της λεβάντας, μπορούν να δώσουν μια δροσερή αίσθηση στο δωμάτιο.

Καφέ ⇒

Σαν χρώμα δίνει την αίσθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας. Οι γήινοι τόνοι προσδίδουν ζεστασιά. Δένουν τα στοιχεία του χώρου.

Μαύρο ⇒

Το μαύρο είναι το χρώμα του δυναμισμού και της σοβαρότητας. Ενισχύει την ανεξαρτησία και δίνει ένα μυστήριο στον χώρο.

Άσπρο ⇒

Το λευκό είναι το χρώμα της αθωότητας και της καθαρότητας. Εμπνέει για δημιουργία και εντείνει την αίσθηση της ελπίδας. Μεγαλώνει και φωτίζει τους χώρους του σπιτιού.

Γκρι ⇒

Το γκρι συμβολίζει την πρακτικότητα και την ισορροπία.  Είναι ένα κομψό χρώμα που δίνει μια σοφιστικέ διάθεση στο δωμάτιο και αποτελεί βάση για εξαιρετική διακόσμηση.

Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε τεράστια ποικιλία σε χρωματολόγια και οι ειδικοί μας θα σας βοηθήσουν να βρείτε τον κατάλληλο συνδυασμό για το σπίτι σας.